Trompettist Hornbill

Bycanistes bucinator

Droogvoer
In aanbouw worden nieuwe producten ontwikkeld en getest. Zodra deze producten klaar zijn, zullen we deze pagina updaten.

Zacht voedsel
Omdat deze neushoornvogels voornamelijk fuctivous zijn, bereiden we dagelijks een vers schaaltje gesneden fruit voor. Appel, peer, papaya,… Druiven, vijgen, blauwe bessen worden aangeboden, maar niet op een dagelijkse basis vanwege het ijzeren gehalte dat ze hebben. Op de fruitmix strooien we een beetje Aviseed Primal softfood fructivous en een beetje Aviseed Primal softfood insectivous. Tijdens het broedseizoen verschuiven we naar alleen Aviseed Primal softfood insectivous.

Een keer per week mengen we in sommige AVI-Vit multi in deze fruitmix. Tijdens het broedseizoen verschuiven we naar de AVI-Vit E en doen dit elke 2 dagen. Zodra de vrouw zichzelf in het nest verzegelt, verschuiven we terug naar AVI-Vit multi.

2 keer per week strooien we de fruitmix met wat Calcishell. Als er Youngs in the nest zijn, doen we dit om de andere dag.

In het wild eten deze soorten vaak rode en/of donkere vruchten waaruit blijkt dat die vruchten rijp zijn. Onrijpe vruchten worden meestal genegeerd. Deze donkerdere rode vruchten bevatten een hoge gehalet van beta-caroteen. Daarvoor voegen we een paar drups toe van AVI-Vit β-caroteen, een pro-vitamine een voorloper. We doen dit 2 keer per week. Tijdens het broedseizoen om de dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *