Ara chloroptera

Ara chloroptera

Droogvoer
Voor onze Groenvleugelara’s gebruiken we het Aviseed Macaw Complex mengsel. Naast het kiem mengsel bieden we ze 6mm maintenance pelletsaan. Meestal gebruiken we de noten gearomatiseerde pellet, maar ze nemen ook de fruitsmaak. Om dit droge voedsel deel van hun dieet te voltooien, bieden we ze wat verse noten, walnoten hebben de voorkeur, maar anderen zoals macadamia-(unsheld), pecan-en hazelnoten kunnen worden gebruikt. Tijdens het broedseizoen verhogen we de moeren en verschuiven we van de onderhouds pellets naar de 6mmBreeder pellets.

Softfood
Onze ara’s worden het hele jaar door het Parrot Sprout mengselaangeboden. Wij bieden dit doorweekt of gekiemde. Dit mengsel wordt vervolgens vermengd met verschillende groenten en fruit. Voor het weken en kiemen gebruiken we Pure H2O om het water (gebruikt om te weken en/of rins) zo schoon mogelijk te houden. Buiten het broedseizoen gebruiken we de Sprout mix met intervallen van 2 dagen tussen. Aan deze fruitmix voegen we  Aviseed Primal Softfood toe voor papegaaien in een formulering van 3 delen fruit, 1 deel softfood. Tijdens het broedseizoen om te verschuiven naar 2/2 om de eiwitinname meer te verhogen. 2 keer per week mengen we in sommige AVI-Vit multi in deze fruit/Veggie/Sprout mix. Tijdens het broedseizoen verschuiven we naar de AVI-Vit E en doen dit elke 2 dagen. Zodra de vrouw op de eieren zit, verschuiven we terug naar AVI-Vit multi. Eenmaal per week voegen we een aantal drups toe van AVI-Vit β-caroteen, een pro-vitamine een voorloper. Een beetje Avipollen wordt één keer per week gebruikt in dezelfde fruitmix, en dit het hele jaar door. Buiten het broedseizoen mengen we ook in sommige Calcishell, we doen dit 3 keer per week. In het broedseizoen elke dag en doorgaan als er Youngs in het nest.

Water Vers Babette wordt dagelijks aangeboden met Pure H2O toegevoegd in het water.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *